Времето на министър-председателя на Испания Педро Санчес е преброено. Той ще

...
Времето на министър-председателя на Испания Педро Санчес е преброено. Той ще
Коментари Харесай

Предсрочни избори в Испания на 28 април

Времето на министър-председателя на Испания Педро Санчес е преброено. Той ще излезе от властта толкоз бързо, колкото се изкачи. Днес министър председателят разгласи датата за предварителни парламентарни избори: 28 април, оповестява „ Ел Паис “.
 Предсрочните избори в Испания стават все по-неизбежни  Протест в Испания изиска оставката на премиера Педро Санчес
Така Испания ще има парламентарни избори за трети път в границите на по-малко от 4 година поради вотове на съмнение. В същото време, страната беше една от най-стабилните политически в Европейски Съюз. Сега образуването на държавно управление наподобява комплицирана задача, без значение какви ще са резултатите от вота, разяснява изданието.

Санчес бе определен преди 8 месеца, след отстраняването на Маряно Рахой, и до този миг нищо не съумя да изнерви него и екипа му толкоз, колкото бързо изгубената борба, която стартира предходната седмица в Народното събрание. Каталунските партии настояха за диалог за независимостта на техния район като цена за поддръжката за бюджета, само че договарянията се провалиха.

Практически всички ръководещи и водачи споделяха, че 28 април е най-подходящата дата за предварителните избори, само че двудневното безмълвие на Санчес по въпроса даде опция да плъзнат клюки и спекулации, разреши и на опозиционните водачи да изкажат мнение и разработят свои тактики. Споменаха се 14 април и 26 май, когато са районните избори и вотът за Европейски парламент.

През седмицата районни водачи са пробвали да убедят Санчес да забави колкото може повече изборите, най-много с цел да се предотвратят сливанията на избори за парламент и локална власт, тъй като резултатите от първите биха повлияли на вторите.

На процедура в Испания през днешния ден стартира подготовката на нова предизборна акция. Социалистическата партия към този момент задейства изборната машина, като прикани секретарите на организации от цялата страна да стартират акцията. Екипи от стратези към този момент приготвят видеоклипове, известия и акции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР